Égerszög és Szőlősardó körjegyzőség

Múzeumok, kiállítóhelyek

Magyarországon

Aggtelek - tájház

2002-ben hozták létre, a falu hagyományos lakáskultúráját mutatja be.

Jósvafő - Tájház

1994-ben alapították, a népi lakáskultúra mellett ipar- és helytörténeti kiállításnak ad otthont, ezen felül a környék nagy barlangjait bemutató kiállításnak és csűrszínpadnak.

Baradla Galéria

1996-ban létrehozott magángaléria a Baradlát és a környék barlangjait ábrázoló képzőművészeti alkotások bemutatására törekszik.

Perkupa - Tájház

2003-ban felavatott épület a népi lakáskultúra fölidézésére törekszik és kamara-kiállítás keretében a perkupai kőművesközpontnak állít emléket.

Felsőtelekes - Galéria

Otthont ad Rab Kovács Éva festőművész állandó kiállításának és a település vonzáskörzetében élő művészek időszakos kiállításainak.

Szlovákiában

Pelsőc - Emlékszoba

1999-ben alapította a Pro Pátria Pelsőciensis Társaság a volt Gömör-Kishont megye vármegyeházának épületében. A kiállítás a községre vonatkozó történelmi dokumentumokat, használati és egyéb tárgyakat mutat be.

Borzova - Alkalmi tárlat

A Borzova Polgári Társulás a 2000-től évente gyermekeknek megrendezett népművészeti tábor anyagából állította össze a kismesterségeket bemutató kiállítást.

Torna - Helytörténeti kiállítás

Az egykori történelmi Torna vármegye kiállítási anyag a vármegyeháza, a plébániatemplom és a vár történetébe nyújt betekintést.